چشممان به دست دشمن نباشد که کی تحریم را برمیدارد/ فرهنگ از اقتصاد مهمتر است تعداد بازدید: 3305 |

1 فروردین 93

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال ۱۳۹۳ طی سخنانی در حرم رضوی فرمودند: چشممان به دست دشمن نباشد که کی تحریم را برمیدارد. به درک. نگاه کنیم ببینیم خودمان چه کار می توانیم بکنیم.

[more]


به گزارش وارثین و به نقل از «خبرگزاری دانشجو»، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در فرمایشات آغاز سال 1393 در رواق امام خمینی(ره) حرم حضرت ثامن الحجج(ع) اظهار کردند: خداوند متعال را شاکر و سپاسگذارم که تفضل فرمود، عمر داد تا بتوانیم یک بار دیگر و یکسال دیگر در جوار این مرقد منور و آسمانی در این جمع پرشور شما برادران و خواهران عزیز گفت‌وگو کنیم.

 

رهبر معظم انقلاب افزودند: لازم است اولا نوروز و حلول سال نو را بار دیگر به همه برادران و خواهرانی که سخنان ما را می‌شنوند و به همه ملت ایران تبریک عرض کنیم و از خداوند متعال برای ملت ایران و همه مسلمانان جهان سال پربرکت و زندگی همراه با سعادت را مسئلت می‌نماییم.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: امیدواریم خداوند متعال تفضل بفرمایند و سالی که از امروز آغاز شد سالی باشد در شأن ملت بزرگ ایران، سالی پرفیض و برکت و پر از توجهات الهی.

 

**حماسه سیاسی در 2 حرکت بزرگ ملت ایران جلوه بیشتری یافت

 

رهبر معظم انقلاب افزودند: یک جمله‌ای در باب سال 92 که دیروز به پایان رسید عرض کنیم، در پیام اول سال اشاره کردیم که در سال 92 آن چرا که به عنوان حماسه سیاسی انتظار می‌رفت ملت ایران خلق کردند و آفریدند. یقینا حماسه سیاسی در 2 حرکت بزرگ ملت ایران جلوه بیشتری یافت، یکی حرکت انتخابات در نیمه اول سال و دیگری راهپیمایی سراسری و عظیم ملت ایران در نیمه دوم‌.

 

مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه درباره انتخابات حرف بسیار زدیم، اظهار کردند: هم درباره این انتخابات و هم درباره همه انتخابات‌های متعددی که از اول انقلاب تاکنون برگزار شده است و هم درباره راهپیمایی بزرگ سراسری 22 بهمن هم این حقیر و هم دیگران مطالب متعددی را بر زبان آورده‌اند که نمی‌خواهیم آنها را تکرار کنیم.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بیان کردند: ولی 2 نکته درباره این 2 حادثه وجود دارد، این 2 حادثه‌ای که به معنای واقعی کلمه هر کدام یک رسانه فراگیر از وضعیت کشور ما و ملت ما در مقابل لجن‌پراکنی‌های مغرضانه تبلیغات جهانی است، درباره هر کدام از این‌ها نکته‌ای وجود دارد که مایلم قبل از مطالب سال 93 به این 2 نکته اشاره کنم.

 

**مردم‌سالاری دینی در کشور تثبیت شده است

 

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: نکته اول که در باب انتخابات است، برادران و خواهران عزیز توجه کنند که انتخابات از اول انقلاب تا امروز نصاب شرکت مردم در آن پایین نیفتاده، این خیلی مهم است در آخرین انتخاباتی که ملت ما پای صندوق رای رفتند یعنی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم 72 درصد شرکت مردم در انتخابات بود. این رقم در بین انتخابات دنیا رقم بالا و نصاب برجسته‌ای است، هم در بین انتخابات‌هایی که از اول انقلاب اتفاق افتاده یکی از بالاترین رقم‌ها است که معنای آن شرکت وسیع مردمی و یعنی این است که مردم‌سالاری دینی در کشور تثبیت شده است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: معنایش این است که نظام جمهوری اسلامی توفیق یافته که مردم‌سالاری را در کشور نهادینه کند، این چیز کمی نیست، کشوری که در طول قرن‌های متمادی با حکام مستبد و دیکتاتور گذران می‌کرده آنچنان با مردم‌سالاری و شرکت مردم در انتخاب صاحبان قدرت آشنا و درهم آمیخته شده که بعد از گذشت 35 سال از هیجانات اول انقلاب مردم وقتی نوبت انتخاب می‌رسد 72 درصد شرکت می‌کنند، قدر این را باید دانست.

 

رهبر معظم انقلاب اظهار کردند: من به همه شما جوانان و به همه عناصری که در سرتاسر کشور صاحب فکرند عرض می‌کنم این نعمت بزرگ را ناسپاسی نکنیم، همچنان که در سال 88 عده‌ای ناسپاسی کردند.

 

**عدم سلامت انتخابات حرف دشمنان است

 

ایشان بیان کردند: اینکه گاهی شنیده می‌شود انتخابات کشور را به عدم سلامت متهم می‌کنند این تکرار حرف دشمنان است و این هم ناسپاسی است.

 

رهبر معظم انقلاب افزودند: مردم‌سالاری در کشور به یک جریان عادی تبدیل شده است لذا مردم در سرتاسر کشور خود را در مقابل صندوق رای وظیفه‌دار می‌دانند و 72 درصد رای می‌دهند. این خیلی چیز مهمی است و در دنیا جزو رقم‌های بالا است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصریح کردند: نکته دوم به خواهران و برادران در مورد راهپیمایی 22 بهمن است. امسال هم کسانی این راهپیمایی را با دقت زیرنظر داشتند، بعضی هستند با مصاحبه جمعیت‌ها را محاسبه می‌کنند، با دوربین‌ها و وسایل گوناگون حرف می‌زنند؛ مقدار جمعیت امسال را هم کسانی که فعال بودند و گزارش دادند جمعیت راهپیمایی 22 بهمن در شهرهای بزرگ از سال‌های قبل بیشتر بود. توجه کنید که من نکته مورد نظر را بگویم جمعیت امسال در راهپیمایی 22 بهمن هم بیشتر و هم پرشورتر بود و شعارهای مردم شعارهای پرمغز و پرشوری بود؛ چرا؟

 

ایشان افزودند: تحلیلگران که مسائل مختلف را تحلیل می‌کنند این تحلیل را ارائه داده و درست فهمیدند که امسال عوامل موثر در سیاست‌های استکباری لحنشان نسبت به ملت ایران توهین‌آمیز تر و بی‌ادبانه تر بود، چون مذاکرات در مورد مسائل هسته‌ای صورت گرفت سیاستمداران آمریکا اعلام کردند معلوم است مردم ایران از حرف خود و اصول خود برگشته و از اصول خود صرفنظر کرده است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصریح کردند: مردم شنیدند و دیدند وقتی دشمن در میدان با چهره واقعی خود حضور پیدا می‌کنند. مردم می‌فهمند و همت بلندتری پیدا می‌کنند، مردم چون دیدند آمریکایی‌ها نسبت به آنها بی‌ادبی می‌کنند و گفتند مردم از نظام جدا شده‌اند در راهپیمایی حضور یافتند تا نشان دهند نسبت به نظام و پرچم جمهوری اسلامی ایران با همه وجود دلبسته هستند؛ این نشان‌دهنده حساسیت مردم ایران و غیرت مردم ما در برابر دشمنی و شرارت دشمنان جمهوری اسلامی و دشمنان ایران است و این نکته مربوط به راهپیمایی 22 بهمن بود.

 

مقام معظم رهبری اظهار کردند: اما راجع به آن که مربوط به امسال است اینجا یادداشت‌هایی کرده‌ام و عرایضی دارم که سعی می‌کنم این عرایض را مجمل در همین فرصت بگویم اما به دلیل اینکه فرصت محدود به نماز جمعه است در همین وقت آنچه مورد نظر است عرض کنم اما اگر نکته‌ای ناگفته ماند امیدوارم در گفتار صاحبنظران و دانایان جامعه که می‌دانند سیاست جمهوری اسلامی ایران چیست به وسیله آن‌ها برای افکار عمومی روشن شود.

 

**اگر ملتی قوی نباشد باج‌گیران از او باج می‌گیرند

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصریح کردند: حرف من امروز عبارت است از اینکه ملت ایران باید خود را قوی کند این حرف من است و حرف من درباره اقتدار ملی است. به ملت عزیز عرض می‌کنم که اگر ملتی قوی نباشد و ضعیف باشد زور خواهد شنید و به او زور می‌گویند. اگر ملتی قوی نباشد باج‌گیران از او باج می‌گیرند و اگر بتوانند اهانت می‌کنند و اگر بتوانند زیر پا او را لگد می‌کنند؛ طبیعت دنیایی که با افکار مادی اداره می‌شود همین است.

 

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: این‌ها در برابر کسانی که احساس ضعف کنند زورگویی می‌کنند؛ "شاعر معروف می‌گوید: مرغ پخته‌ای را آوردند در برابر آن کس که گوشت و مرغ و حیوانی نمی‌خورد نگاه کرد گفت تا کسی نتواند به مسلخ آورد، اگر می‌توانستی از خود دفاع کنی و قدرت می‌داشتی جرأت نمی‌کردند اینطور سرت را ببرند". من نه آن شاعر و نه ابوالعالی معری که به نقل وی گفته شده را قبول دارم؛ اما این را قبول دارم مرگ برای ضعیف برای دنیایی که بر اساس افکار مادی اداره می‌شود امری طبیعی است. اگر ملتی بر خود نیاید و خود را قوی نکند به او زور می‌گویند.

 

ایشان در ادامه سخنانشان تاکید کردند: بعضی ملت‌ها تا قوی شدن فاصله زیادی دارند. امیدی ندارند که در خود نیرو ایجاد کنند و با زورگویان مبارزه کنند، اما ما استعداد و ظرفیت‌های زیادی داریم و اینگونه نیستیم و ما به سمت اقتدار ملی مسیر زیادی را رفته‌ایم، بر این اساس نقشه کلی سال 93 را در 2 عنصر می‌بینیم که در پیام اول سال عرض کردم "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی"؛ قوی شدن یک ملت فقط بر این نیست تسلیحات جنگی پیشرفته داشته باشد و البته تسلیحات هم لازم است اما فقط با تسلیحات هیچ ملتی قوی نمی‌شود.

 

مقام معظم رهبری افزودند: وقتی می‌بینیم 3 عنصر را پیدا می‌کنیم که 2 عنصر در پیام است. اقتصاد، فرهنگ و سومی علم، علم و دانش، درباره دانش در این 10-12 سال حرف‌های زیادی زده شده و الحمدالله اثر کرد؛ در مورد اقتصاد و فرهنگ یک اهتمام بیش از متعارف لازم است تا ما بتوانیم اقتصاد کشور را به شکلی در بیاوریم که از آن طرف دنیا کسی نتواند با یک نشست و برخاست و تصمیم بر روی معیشت و اقتصاد ما اثر بگذارد. این دست ماست که همان اقتصاد مقاومتی است که سیاست‌های آن در اسفندماه ابلاغ شد، با مدیران کشور جلسه داشتیم و مسئولان 3 قوه که خود در تنظیم این سیاست‌ها موثر بودند استقبال کردند و گفتند ما این کار را انجام می‌دهیم.

 

**اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که با تحریکات و تکانه‌های جهان  و سیاست آمریکا و غیرآمریکا زیر و رو نمی‌شود

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: من می‌خواهم به مردم عزیزمان درباره اقتصاد مقاومتی نکاتی را عرض کنم. 3 سئوال درباره اقتصاد مقاومتی وجود دارد، اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که مقاوم است، با تحریکات و تکانه‌های جهان و سیاست آمریکا و غیرآمریکا زیر و رو نمی‌شود و متکی به مردم است.

 

ایشان افزودند: 3 سئوال درباره اقتصاد مقاومتی که در حقیقت اقتصاد مقاوم است وجود دارد، این 3 سئوال را مطرح می‌کنم؛ سئوال اول این است که اقتصاد مقاومتی چه هست و چه نیست، خصوصیات مثبت و خصوصیات منفی آن و سلبی آن چیست؟ سوال دوم اینکه آیا اقتصاد مقاومتی که آن را شعار می‌دهیم تحقق‌پذیر و ممکن است یا نه خیالات خام است؛ سئوال سوم اینکه اگر تحقق اقتصاد مقاومتی ممکن است الزامات آن چیست؟ امروز به این 3 سئوال جواب می‌دهم بعد راجع به مسئله فرهنگ و علم عرایضی را عرض می‌کنم.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای در پاسخ به سئوال اول اظهار کردند: اقتصاد مقاومتی اولاً یک الگوی علمی متناسب با نیازهای کشور ماست، این جنبه مثبت است اما منحصر به کشور ما هم نیست، یعنی بسیاری از کشورها امروز با توجه به این تکانه‌های اجتماعی و زیر و رو شدن‌های اقتصادی در 20-30 سال گذشته به فکر چنین کاری متناسب با شرایط خود افتاده‌اند، این حرکت دغدغه دیگر کشورها هم است و مخصوص ما نیست.

 

ایشان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی درون‌زا است، تاکید کردند: درون‌زا یعنی اینکه از دل ظرفیت‌های خود کشور ما و مردم ما می‌جوید، رشد این نهال و درخت متکی است به امکانات کشور خودمان؛ درون‌زا به این معناست اما در عین حال درون‌گرا نیست به این معنا که اقتصاد خود را محصور و محدود کنیم در کشور خودمان،‌ اقتصاد مقاومتی درون‌زا است اما برون‌گرا، با اقتصاد جهانی تعامل دارد و با قدرت مواجهه می‌شود با اقتصاد کشورهای دیگر.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای با تاکید مجدد بر اینکه اقتصاد مقاومتی درون‌زا است اما درون‌گرا نیست، افزودند: در همین زمینه‌ها مغزهای مغرض مشغول کارند که بله این‌ها می‌خواهند اقتصاد کشور را محدود کنند و انواع تحلیل‌ها را در این زمینه ارائه می‌کنند برای اینکه ملت و مسئولان را از این راه که راه سعادت است جدا کنند. من این نکات را عرض می‌کنم تا اقتصاد مقاومتی برای افکار عمومی روشن شود‌.

 

**اقتصاد مقاومتی "مردم‌بنیاد" است یعنی بر محور دولت نیست بلکه یک اقتصاد مردمی است

 

رهبر معظم انقلاب اظهار کردند: نکته سوم اینکه اقتصاد مقاومتی "مردم‌بنیاد" است یعنی بر محور دولت نیست بلکه یک اقتصاد مردمی است و مبتنی بر اراده و سرمایه مردم تحقق پیدا می‌کند اما به این معنا نیست که دولت در این زمینه مسئولیتی ندارد زیرا دولت وظیفه زمینه‌سازی، ظرفیت‌سازی، هدایت و کمک را بر عهده دارد.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه کار اقتصادی مال مردم و در دست مردم است، افزودند: دولت به عنوان یک مسئول عمومی وظیفه هدایت، نظارت و کمک را بر عهده دارد و آنجایی که کسانی بخواهند سوءاستفاده کرده و به فساد اقتصادی دامن بزنند دولت مقابله می‌کند؛ آماده‌سازی شرایط و تسهیل وظیفه دولت است.

 

ایشان اضافه کردند: نکته چهارم اینکه اقتصاد مقاومتی "دانش‌بنیان" است یعنی به پیشرفت‌های علمی تکیه می‌کند. اما این به معنای آن نیست که منحصر به دانشمندان است، نخیر، تجربه‌ها و مهارت‌های صاحبان صنعت و کارگرانی که دارای تجربه هستند این‌ها می‌تواند اثر بگذارد و در این اقتصاد نقش ایفا کند.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای بیان کردند: اقتصاد مقاومتی "دانش‌محور" است، معنایش این نیست که عناصر باتجربه که در طول سال‌های متمادی کارهای بزرگی کرده‌اند نقش ایفا نمی‌کنند.

 

**اقتصاد مقاومتی"عدالت‌محور" است/ اقتصاد مقاومتی تنها به شاخص‌های اقتصاد سرمایه‌داری اکتفا نمی‌کند

 

مقام معظم رهبری با بیان نکته پنجم اقتصاد مقاومتی با این عنوان که اقتصاد مقاومتی "عدالت‌محور" است، افزودند: این شاخصه‌ یعنی اینکه اقتصاد مقاومتی تنها به شاخص‌های اقتصاد سرمایه‌داری اکتفا نمی‌کند، بحث این نیست که رشد ملی یا تولید ناخالص زیاد شود در حالی که، کشوری تولید ناخالصش بالا می‌رود اما کسانی در همان کشور از گرسنگی می‌میرند، این را ما قبول نداریم، شاخص عدالت اجتماعی در جامعه یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد مقاومتی است اما به معنای بی‌توجهی به شاخص‌های علمی دنیا نیست، به آنها نیز توجه می‌شود، عدالت به معنای تقسیم فقر نیست بلکه به معنای تولید ثروت و افزایش ثروت ملی است.

 

مقام معظم رهبری خاطرنشان کردند: نکته ششم اینکه این اقتصاد مقاومتی بهترین راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور است. این را گفتیم اما به معنای این نیست که فقط ناظر به مشکلات فعلی کشور است نه، این مال همیشه است.

 

**اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی پایه‌های اقتصاد که در شرایط تحریم و غیرتحریم به مردم کمک می‌کند

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای افزودند: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی پایه‌های اقتصاد که چه در شرایط تحریم و غیرتحریم به مردم کمک می‌کند.

 

مقام معظم رهبری افزودند: سئوال دوم این بود که آیا این برنامه اقتصاد مقاومتی یک امر خیالی و توهمی است و آرزو دارید انجام شود یا اینکه عملا ممکن است؟ پاسخ این است که بله، عملا ممکن است، چرا؟ به خاطر ظرفیت‌ها؛ چون این کشور دارای ظرفیت‌های فوق‌العاده است که چند قلم را عرض می‌کنم. این‌ها آمار عجیب و غریب نیست و واقعیت‌هایی است که وجود دارد.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای اظهار کردند: یکی از ظرفیت‌های ما نیروی انسانی است. عرض کردیم جمعیت جوان از 15 تا 30 سال یک حجم عظیم از ملت ما را تشکیل می‌دهد. این خودش یک ظرفیت است. تعداد 10 میلیون دانش‌آموخته دانشگاه‌ها داریم همین حالا بیش از 4 میلیون دانشجو داریم که در چند سال آینده فارغ‌التحصیل می‌شوند. جوانان بدانند این 25 برابر تعداد دانشجویان در پایان رژیم پهلوی بود یعنی جمعیت نسبت به آن موقع 2 برابر و دانشجو 25 برابر شده است. امروز این تعداد دانشجو داریم.

 

رهبر معظم انقلاب افزودند: علاوه بر این نیروی مجرب و ماهری داریم، همین‌هایی که در جنگ به داد نیروهای مسلح ما رسیدند، یکی از مشکلات ما در آن زمان بمباران شدن مراکز گوناگون و تهی‌دست ماندن ما از وسایل لازم مثل حمل و نقل بود.

 

‌ایشان تاکید کردند: یک عده افراد صنعتگر ماهر و مجرب راه افتادند از تهران و شهرستان‌ها، بنده در اوایل جنگ شاهد بودم؛ همین افراد در آن زمان به میدان جنگ و صفوف مقدم رفتند و بعضی نیز شهید شدند. این‌ها تعمیرات و ساخت و سازهای صنعتی مانند این پل‌های عجیب و غریبی که در جنگ به درد نیروهای ما خورد انجام دادند و به وسیله همین نیروها شکل گرفتند.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای اظهار کردند: این نیروها امروز هم هستند، تحصیل کرده نیستند اما تجربه و مهارتی دارند که از تحصیلکرده‌ها گاهی بهتر است. هم در کشاورزی و هم در صنعت داریم.

 

**مجموع نفت و گاز ما در دنیا درجه یک است

 

مقام معظم رهبری خاطرنشان کردند: ظرفیت دیگر منابع طبیعی است؛ سال گذشته همین جا گفتم مجموع نفت و گاز ما در دنیا درجه یک است و از همه کشورهای دنیا و شرق و غرب عالم مجموعش بیشتر است، امسال کشفیاتی که درباره گاز شده نشان می‌دهد از آن مقدار سال گذشته منابع گازی افزایش یافته است. منابعی که همه دنیا روشنی، گرما و رونق خود را از انرژی و نفت و گاز دارد و این در کشور ما بیشترین میزان را دارد. علاوه بر این معادن طلا، فلزات کمیاب در سرتاسر کشور پراکنده است. همچنین سنگ آهن و سنگ‌های قیمتی و انواع فلزهای لازم و اساسی که مادر صنایع است در کشور وجود دارد.

 

ایشان افزودند: ظرفیت دیگر موقعیت جغرافیایی است، با 15 کشور همسایه هستیم که رفت و آمد دارند، حمل و نقل ترانزیت یکی از ظرفیت‌های ما است. در همسایگی ما حدود 370 میلیون جمعیت زندگی می‌کنند که برای رونق اقتصادی کشور فرصت بزرگی است علاوه بر بازار 75 میلیون نفری داخل که برای هر اقتصادی یک چنین بازاری مهم است.

 

**می‌توانیم اقتصاد را شکوفا کنیم و چشم به دست دشمن نداشته باشیم که کی تحریم را بر می‌دارد

 

رهبر معظم انقلاب اظهار کردند: ظرفیت دیگر زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. نرم‌افزاری مانند سند چشم‌انداز و سیاست‌های اصل 44 که زمینه‌های خوبی برای اقتصاد کشور است، همچنین جاده، سد و پل، این‌ها ظرفیتهای کشور است؛ ممکن است کسی بگوید اگر تحریم نبود از این ظرفیت‌ها می‌شد استفاده کرد این خطاست و درست نیست، در بسیاری از مسائل دیگر در عین تحریم به نکته‌های برجسته‌ای دست یافتیم، تولید علم، صنعت و فناوری از جمله این‌ها است. در مورد علم و دانش‌های پیشرفته الان هم درهای مراکز علمی به روز دنیا بر روی دانشمندان ایرانی بسته است اما در نانو، هسته‌ای، سلول‌های بنیادی، صنایع دفاعی، صنایع پهپاد و دفاعی به کوری چشم دشمن پیشرفت کردیم چرا در اقتصاد نتوانیم پیشرفت کنیم، ما که در عرصه‌های گوناگون به این مهم دست یافتیم در اقتصاد هم اگر عزم را جذب کنیم می‌توانیم اقتصاد را شکوفا کنیم و چشم به دست دشمن نداشته باشیم که کی تحریم را بر می‌دارد، به درک. باید ببنیم خودمان چه کار می‌توانیم کنیم.

 

ایشان افزودند: سئوال سوم را مطرح کنم و جواب دهم، سئوال سوم این بود که الزامات اقتصاد مقاومتی چیست؟ خلاصه عرض می‌کنم اولا مسئولان باید از تولید ملی حمایت کنند که اساس و حلقه اساسی پیشرفت اقتصادی است، یکجا قانون لازم دارد، یکجا حمایت اجرایی لازم است. باید تشویق کنند، تولید ملی باید رونق پیدا کند.

 

**صاحبان سرمایه و نیروهای کار بهره‌وری را افزایش دهند

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: مسئله دوم صاحبان سرمایه و نیروهای کار بوده که تولیدگر هستند بایستی آنها هم به تولید ملی اهمیت دهند به چه معنا؟ به این معنایی که بهره‌وری را افزایش دهند، بهره‌وری یعنی از امکاناتی که وجود دارد حداکثر استفاده بهینه را کنند، کارگر کاری را که می‌کند با دقت انجام دهد، نقلی از قول پیغمبر (ص) بوده که رحمت خدا بر کسی که کاری را که انجام می‌دهد محکم انجام دهد، متقن انجام دهد.

 

ایشان افزودند: کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند سعی کند حداکثر استفاده را از سرمایه کند یعنی هزینه تولید را کاهش دهد. برخی بی‌تدبیری‌ها و بی‌سیاستی‌ها سبب می‌شود هزینه تولید بالا برود و بهره‌وری کم شود.

 

 

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: مسئله سوم صاحبان سرمایه در کشور فعالیت تولیدی را بر فعالیت‌های دیگر ترجیح دهند، ما دیدیم سرمایه‌گذارانی که می‌توانستند با سرمایه خود چه کم و چه زیاد درآمدهای زیادی کسب کنند اما سرمایه خود را در حوزه تولید ملی گذاشته و گفتند می‌خواهیم تولید داخلی تقویت شود. این حسنه است، این صدقه است، این جزو بهترین کارهاست و سرمایه‌گذاران چه با سرمایه‌های کم و چه افزون بیشتر سرمایه‌های خود را در خدمت تولید بگذارند.

 

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای افزودند: مسئله بعدی این است که مردم در همه سطوح تولید ملی را ترویج کنند یعنی چه؟ یعنی همین مطلبی که2، 3 بار در همین جا با اصرار فراوان گفتم عده‌ای از مردم خوب عمل کردند اما باید همه عمل کنند که عبارت است از مصرف تولیدات داخلی، عزیزان من وقتی جنس داخلی را مصرف می‌کنید به جای جنس خارجی هم کار و اشتغال ایجاد کردید و هم کارگر ایرانی را وادار می‌کنید که ابتکار خود را به میدان آورد و هم ثروت ملی را افزایش داده‌اید.

 

**خرید جنس داخلی یک ضرورت برای مقاوم‌سازی اقتصاد است

 

رهبر معظم انقلاب اظهار کردند: در گذشته در دوران طاغوت ترویج مصرف خارجی به عنوان یک سنت بود. اگر جنس خارجی بود بیشتر به آن رغبت داشتند این باید برگردد و به عکس شود. نمی‌گوئیم خرید جنس خارجی حرام است اما بنده عرض می‌کنم خرید جنس داخلی یک ضرورت برای مقاوم‌سازی اقتصاد است و بر روی همه چیز کشور تاثیر دارد که در آن همه مردم نقش دارند. البته در این مسئله نیز مثل خیلی جاهای دیگر مسئولیتی مسئولان و مدیران کشور بیشتر است.

 

ایشان تصریح کردند: بسیاری از زیاده‌روی‌ها و ولنگاری‌ها و ریخت و پاش‌ها و خرج‌ها به خاطر نگاه کردن ‌مردم به کسانی است که آنها را بزرگتر می‌دانند. اگر اسراف در سطوح بالا نباشد در میان مردم هم اسراف کم می‌شود. پس ترویج تولید داخلی یکی از این کارهاست و این بحث را اینگونه جمع‌بندی کنیم که اقتصاد مقاومتی به معنی مقاوم ساختن پایه‌

دیدگاه (0)
به اشتراک بگذارید:
security code

گالری تصاویر