وزیر بهداشت به پزشکان که دغدغه معیشت ندارند، توصیه کرد در دوران باروری صاحب چند فرزند شوند که در آینده پشیمان نشوند.
[more]
به گزارش وارثین و به نقل از مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در همایش آینده پژوهی نظام سلامت که در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، گفت: مهمترین مقوله در اصلاح سبک زندگی، بهبود سلامت کودکان و سایر گروههای سنی و حتی افزایش جمعیت، مقوله فرهنگ است و در این زمینه باید همکاری بین بخشی داشته باشیم.
وی گفت: برای اجرای سند توسعه سلامت کودکان، دبیرخانه کشوری سلامت کودکان با حضور نخبگان و نمایندگان دستگاههای مرتبط فعال می شود تا اولویتها و برنامهها پیگیری کنند. فرزندان مهمترین سرمایه هر خانواده هستند و این مهم است که ما برنامه درستی را برای بهبود سلامت کودکان در کشور داشته باشیم.
هاشمی ادامه داد: در مورد افزایش جمعیت و تعداد فرزندان هر خانواده نیز برنامههای جدیدی با همکاری مجلس و دولت در حال تدوین است که اساس آن اقناع مردم است زیرا در این حوزه نمیتوانیم به صورت دستوری و شعاری به جایی برسیم. این نوع برخورد به نوعی رفع مسئولیت از خود است.
وی گفت: برای افزایش جمعیت کشور نیازمند یک برنامه فاخر و محتوایی هستیم که به خصوص با کمک نخبگان و به ویژه بخش غیر دولتی مردم را برای افزایش موالید اقناع کنیم. این یک نیاز جدی در کشور است که افرادی که کلامشان در بین مردم نافذ است باید وارد میدان شوند. زیرا آینده کشور ما در گرو توجه به این مسئله است.
وزیر بهداشت ادامه داد: برخی مردم دغدغه معیشت دارند اما حداقل پزشکان فهیم زیادی داریم که چنین دغدغه ای ندارند، واقعاً داشتن یک فرزند یا حتی دو فرزند برای این افراد کم است و آنان در آینده که از سن باروری عبور کردند، به این باور میرسند که در سنین جوانی چه دیدگاه اشتباهی داشتند.
هاشمی اضافه کرد: اقناع مردم یک کار طولانی و تخصصی است و افراد صاحب نفوذ و صاحب نظر باید در این حوزه وارد شوند.
وی گفت: در مورد تدوین و اجرای سند توسعه سلامت کودکان نیز دبیرخانه کشوری سلامت کودکان که تعطیل شده بود را مجدد فعال کردیم تا اجرای برنامههای سلامت کودکان را از زمان تولد تا ۸ سالگی پیگیری کند.
وی افزود: داشتن برنامههای آرمانگرایانه خیلی خوب و لازم است اما اگر نتوانستیم بخشی از این برنامهها را اجرا کنیم نباید مأیوس شویم، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، بهزیستی، بیمه ها و بقیه دستگاهها باید دست به دست هم دهند تا بتوانیم نسل سالمی داشته باشیم و آینده بهتری را برای کشور رقم بزنیم.
وزیر بهداشت در همایش آینده پژوهشی نظام سلامت گفت: ما مسائل و غصههای زیادی در مورد سلامت کودکانمان داریم که بیان همه آنها ضرورت ندارد و ای کاش من امروز از جایگاه وزیر اینجا نبودیم تا راحت تر بتوانیم مسائل را بیان کنم.
وی افزود: بخشی از مشکلات را مسئولان سلامت کودکان بیان کردهاند از جمله اینکه در هر دانشگاه علوم پزشکی فقط یک کارشناس و مسئول برای سلامت کودکان داریم یا فقط ۷۰۰ میلیون تومان در وزارت بهداشت برای اجرای برنامه سلامت کودکان داریم. به هر حال باید بر اساس امکانات و توانمندیهایی که در کشور داریم به صورت معقول حرکت کنیم اما در عین باید تلاش کنیم که امکانات و توان را بالا ببریم.
هاشمی ادامه داد: متأسفانه مشکلات وزارت بهداشت باعث شده نتوانیم از حضور همه نخبگان استفاده کنیم، به خصوص اینکه از نظر پرداختی هم مشکل داریم، افراد زیادی هستند که با وجود دعوت مکرر ما برای همکاری به وزارت بهداشت نیامدهاند بنابراین باید به دنبال افراد عاشقی باشیم که بتوانند در این شرایط به وزارت بهداشت و بهبود سلامت مردم کمک کنند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: برای بهبود سلامت کودکان یکی از اقدامات پایش سلامت کودکان از زمان تولید تا مثلاً ۸ سالگی است و برای این کار بخش تخقیقات وزارت بهداشت باید فعال شود. از کمک خیرین هم میتوانیم استفاده کنیم. کمکهای خیرین لازم نیست به امور ساختن ساختمان و مجموعهها منحصر بشود بلکه میتواند به امور اجتماعی و بهداشت عمومی هم وارد شود.