دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو از دستیابی محققان دانشگاه شیراز به فناوری ساخت نیروگاه خورشیدی با مشخصات کلکتوری به طول 100 متر و عرض دهانه 5.5 متر خبر داد.
مهندس یوسف آرمودلی در گفتوگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره طراحی، ساخت و نصب نخستین نیروگاه پایلوت تولید انرژی خورشیدی حرارتی در شیراز طی ماههای گذشته گفت: این نیروگاه با هدف تولید بخار جهت تولید برق، حرارت و یخ توسط دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز با همکاری سازمان انرژیهای نو ایران ساخته شده است.
به گفته وی این نیروگاه شامل 10 هزار آینه در ابعاد یک متر در یک متر است.
آرمودلی تصریح کرد: هم اکنون در این نیروگاه، بخار با فشار 20 اتمسفر با بهرهگیری از انرژی خورشید، تولید میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران پنجمین کشوری است که به فناوری طراحی و ساخت نیروگاه خورشیدی حرارتی دست یافته است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه ایران و به ویژه منطقه فارس از نظر تابش خورشید بسیار مساعد است؛ بنابراین وجود نیروگاههای خورشیدی، کشور را قادر میکند که بخش قابل توجهی از انرژی الکتریکی و حرارتی خود را از خورشید تامین کند که نتیجه این کار صرفه جویی در مصرف گاز و عدم انتشار آلایندهها و همچنین ایجاد فرصتهای شغلی خواهد بود.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای نوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از اهداف مهم در ادامه دستیابی به فناوری ساخت نیروگاههای خورشیدی، افزایش ظرفیت این نوع نیروگاههاست. در این راستا باید دهانه کلکتور بزرگتر و طول آن هم زیادتر شود تا بتوانیم راندمان نیروگاه را افزایش دهیم.
رییس سازمان انرژیهای نو ایران ادامه داد: محققان دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز موفق به طراحی و ساخت یک کلکتور با طول 100 متر و با عرض دهانه 5.5 متری شدهاند که با حمایت بخش تحقیقات توانیر و ستاد توسعه انرژیهای نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
آرمودلی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، چنانچه در 93 کیلومتر مربع از سطح کشور نیروگاههای خورشیدی نصب شود 60 هزار مگاوات برق تولید خواهد شد اما به دلیل این که انرژی فسیلی با قیمت ارزان و یارانهیی در کشور عرضه میشود و از سوی دیگر در ساخت و نصب این نیروگاهها هیچ گونه سوبسیدی داده نمیشود؛ بنابراین قیمت برق تولیدی از نیروگاههای خورشیدی با قیمت برق نیروگاههای فسیلی قابل رقابت نیست و در نهایت نمیتوان آن را در سطح گستردهای توسعه داد؛ بنابراین چنانچه بخش خصوصی تمایلی به سرمایهگذاری درساخت نیروگاههای خورشیدی پیدا کرد باید مورد حمایت قرار بگیرد که به دنبال کسب مجوزهای لازم در این زمینه هستیم.