توجه به عوامل تحریم، راهی برای انتخاب نامزدی اصلح تعداد بازدید: 3039 |

12 خرداد 92

 

بر اساس آنچه گذشت، کشور در حال حاضر به رییس جمهوری شجاع و در عین حال اهل تدبیر و زیرکی نیاز دارد و کسانی که همواره شعار دوستی با دنیا را سر می دهند باید بدانند که در عین حال که سیاست جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت دشمنی با کشورها نبوده است اما زورگویان جهان امروز به دنبال دوستی با دولت و مردم ایران نیستند

 

[more]

 

گروه سیاسی ـ هبت اله شیری: چه کسانی عامل اصلی تشدید تحریمها هستند و هدف تحریم ها و راهکارهای مقابله با آن چیست؟ سئوالی که با پاسخ دقیق به آن می توان گامی به انتخاب گزینه اصلح ریاست جمهوری نزدیکتر شد.

 

 

به گزارش بولتن نیوز، پاسخ افکار عمومی به این سئوالات البته با توجه به بازیهای رسانه ای متفاوت است و برخی، مردم را به جایی دیگر برای پاسخ این پرسشهای مهم راهنمایی می کنند، هر چند نمی توان از اشتباهات مدیریتی و حاشیه های اثرگذار دولت در اثرگذاری تحریمها به آسانی گذشت اما بر خلاف پاسخی که برخی در صدد گسترش آن هستند ، مواضع دولت و نظام در قبال زورگویی های به ظاهر قدرتمندان جهانی عامل اصلی ایجاد و تشدید تحریمها نیست.

 

به نظر می آید برخی در این میان به دنبال ایجاد شبه پاسخی جایگزین برای مقابله با تحریم و تشدید آن هستند، اینان که همواره راه حل مذاکره با آمریکا را راهکاری برای برون رفت از وضع موجود معرفی می کنند به دنبال مقاصد سیاسی خود، اقدامی ناجوانمردانه علیه ایران اسلامی را رقم زده اند.

 

چندی قبل حسین شریعمتمداری در یادداشتی در روزنامه کیهان با عنوان "پروژه ملت فلج چگونه به اجرا درآمد؟" به شناسایی عوامل اصلی تشدید تحریمها پرداخته بود.

 

بر اساس آنچه در یادداشت روز پنج شنبه 19 اردیبهشت 1392 در روزنامه کیهان آمده است" عنوان تحریم‌های فلج‌کننده نه ساخته مقامات وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا بلکه مشخصا مشورت داده شده و ساخته و پرداخته سازمان فتنه و نمایندگان گسیل شده آنها به خارج کشور است. این خانم کلینتون نبود که اولین بار در سال 90 از تحریم‌های فلج‌کننده علیه ملت ایران سخن گفت. «جان هانا» از اعضای ارشد موسسه واشنگتن در سیاست خاور نزدیک و مشاور امنیت ملی دیک چنی (معاون جرج بوش) 28 مهرماه 1388 یعنی یک ماه بعد از ماجراجویی فتنه‌گران در روز قدس، از ملاقات با شخصیت‌های نزدیک به رهبری جنبش سبز خبر می‌دهد و به روزنامه لس‌آنجلس تایمز می‌گوید: "مطمئنا پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان ایرانی در اروپا- که در میان آنها بعضی شخصیت‌های نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم این بود که تحریم باید اعمال شود و این تحریم باید هرچه شدیدتر باشد، تحریم ضعیف و یا تدریجی فقط به رژیم این امکان را می‌دهد که با وضعیت جدید خودش را تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم موثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن!".

 

البته برای این دسته زیاد تفاوت نخواهد داشت که اوضاع اقتصادی در ایران چگونه باشد که بیشترشان در خارج از ایران و تحت حمایت شبکه های آمریکایی ـ انگلیسی زندگی می کنند اما ماجرا آنجا جالب می نماید که دوستان داخلی و خارجی همنوا با این جریانات سخن از " مردم" نیز می زنند، اینکه مردم از نظر این عده ، مردم کدام کشور است تنها سئوالی است که می توان با آن اندکی آرام گرفت، مردم در نگاه این جریان البته هنگامی که به نامزد ایشان رأی دهند، فهیم و با درک هستند و هنگامی که همین مردم به نامزد رقیب روی بیاورند، عوام و بی شعور!

 

 

بیانات مقام معظم رهبری در اولین روز سال 1392 در حرم امام رضا (ع) اهداف گسترش این دیدگاه را در زمینه‌ی سیاست داخلی روشن ساخت :" هدف آنها از این تحریمها این بود که ملت را در راه خودشان مردد کنند؛ بین ملت ایران و نظام اسلامی جدائی بیندازند؛ مردم را دلسرد کنند، ناامید کنند." رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در همین دیدار و در بخشی دیگر می فرمایند:" آنها گفتند میخواهیم ملت ایران را با تحریمهافلجکنیم. اگر جمهوری اسلامی سر پا باشد، با‌نشاط باشد، رو به پیشرفت باشد، آنها در دنیا بی‌آبرو میشوند؛ لذا اگر میتوانند، باید نگذارند؛ و اگر کار از دستشان خارج شد، لااقل در تبلیغات جور دیگری این مطلب را منعکس و وانمود کنند. اینها این دو کار را امروز با شدت بیشتری انجام میدهند؛ هم ممانعت عملی ــ با فشار، با تهدید، با تحریم و امثال اینها ــ هم با تلاش تبلیغاتی برای کوچک نشان دادن نقطه‌های قوّت، و بزرگ نشان دادن نقطه‌های ضعف."

 

با توجه به این نکات مهمترین وظیفه، شناسایی روشی در مقابله با اثرگذاری این تحریمهاست،رهبری عزیز مسئله "اقتصاد مقاومتی" را مطرح ساختند و در دیدار کارگزاران نظام در سوم مرداد 1391 فرمودند:"یک واقعیت دیگر هم این است که اگر کشور در مقابل فشارهاى دشمن - از جمله در مقابل همین تحریمها و از این چیزها - مقاومت مدبرانه بکند، نه فقط این حربه کُند خواهد شد، بلکه در آینده هم امکان تکرار چنین چیزهائى دیگر وجود نخواهد داشت" رهبری در دیدارهای مختلفشان ابعاد و الزامات اقتصاد مقاومتی را معرفی نمودند و برای نمونه فرمودند :" مسئله‌ى مدیریت مصرف، یکى از ارکان اقتصاد مقاومتى است؛ یعنى مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاه‌هاى دولتى، هم دستگاه‌هاى غیر دولتى، هم آحاد مردم و خانواده‌ها باید به این مسئله توجه کنند؛ که این واقعاً جهاد است. امروز پرهیز از اسراف و ملاحظه‌ى تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادى است؛ انسان میتواند ادعا کند که این اجر جهاد فى‌سبیل‌اللّه‌ را دارد."

 

حال که به وجوه تحریم ( عوامل، اهداف و راهکارهای مقابله ) پی بردیم با نگاهی به عملکرد و برنامه های نامزدهای ریاست جمهوری می توان انتخابی بهتر داشت، بر اساس آنچه گذشت کشور در حال حاضر به رییس جمهوری شجاع و در عین حال اهل تدبیر و زیرکی نیاز دارد و کسانی که همواره شعار دوستی با دنیا را سر می دهند باید بدانند که در عین حال که سیاست جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت دشمنی با کشورها نبوده است اما زورگویان جهان امروز به دنبال دوستی با دولت و مردم ایران نیستند و فقط شعارسر می دهند، آنها به خوبی می دانند که مردم ایران اسلامی هیچگاه از موضع دفاع از مظلومان به ویژه فلسطین کوتاه نخواهد آمد. اربابان خودخوانده جهان امروز تنها در اندیشه براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند چرا که ایرانیان همواره پیام آوران اندیشه هایی نویی در مدیریت جهان و شیوه های کشور داری بوده اند و این نکته برای ایشان سخت خواهد بود.

 

هر چند در بسیاری از رسانه ها در حوزه اطلاع رسانی در این خصوص کوتاهی های بسیاری دیده می شود و رسانه ها آن گونه که انتظار می رفت در تشریح اضلاع تحریم برای مردم، نقش آفرینی نکردند اما مردم هوشمند ایران اسلامی با امید و نشاط و توکل به خدای مهربان ، با انتخاب فردی شجاع، مؤمن و مدبر، ایران اسلامی را در عبور سربلندانه از این گذرگاه نیز یاری خواهد رساند.

دیدگاه (0)
به اشتراک بگذارید:
security code

گالری تصاویر