معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اعلام رونمایی از پیل سوختی 10 کیلو وات و بهرهبرداری از خط تولید ماده اولیه ساخت پره توربینهای بادی و جرثقیل آسانساز توربینهای بادی از طراحی و ساخت پیل سوختی 32 کیلو وات در آینده خبر داد.[more]
به گزارش وارثین به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سلطانخواه در افتتاحیه جشنواره دستاوردهای علمی و فناوری ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو که صبح یکشنبه با حضور رییس جمهور در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، گفت: نخستین جشنواره دستاوردهای علمی و فناوری حوزه انرژیهای نو به همت ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان انرژیهای نو برگزار میشود که نمادی از پیشرفت علمی و فناوری علمی و فناوری حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی با اشاره به آلایندگی بالای انرژیهای فسیلی گفت: هزینههای بالا و ضایعات فراوان انرژیهای فسیلی توجه دنیا را به سمت استفاده از انرژیهای نو جلب کرده است؛ به طوری که چنانچه دو هزار و 200 مگاوات ساعت برق طی یک سال از طریق انرژیهای تجدیدپذیر در کشور تولید شود آلایندههای بسیاری از جمله CO و SO2 کاهش مییابد. در این راستا بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور باید پنج هزار مگاوات برق از طریق انرژی خورشید و باد تامین شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان این که نقش این معاونت، پشتیبانی و بسترسازی فنی و مهندسی برای کمک به انجام وظایف وزارت نیرو است، تصریح کرد: این معاونت برای نیل به این اهداف، ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو را تشکیل داد تا با همکاری دستگاههای مسوول، به کارگیری دانش فنی در حوزه انرژیهای تجدید پذیر توسعه یابد.
سلطانخواه با بیان این که تا سال 84 در حوزه فناوریهای اولویتدار تنها ستاد نانو در نهاد ریاست جمهوری راهاندازی شده بود، افزود: با شکلگیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت نهم، 10 ستاد فناوری اولویتدار دیگر مانند گیاهان دارویی و طب ایرانی، زیست فناوری، میکروالکترونیک، آب و خشکسالی و علوم شناختی ذیل این معاونت تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: همچنین تا پیش از دولت نهم، تنها دو سند فناوری راهبردی شامل نانوتکنولوژی و پیل سوختی به تصویب رسیده بود اما هم اکنون اسناد فناوریهای راهبردی هوا فضا، زیست فناوری، علوم شناختی و گیاهان دارویی و طب ایرانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و توسط رییس جمهور ابلاغ شده است.
به گفته سلطانخواه، سند سلولهای بنیادی و انرژیهای تجدیدپذیر شامل اسناد انرژیهای باد و خورشید که نقشه راه کشور برای دستیابی به این فناوریها را ترسیم کردهاند در شورای عالی انقلاب فرهنگی در مرحلهی تصویب قرار گرفته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به فعالیتهای ستاد توسعه فناوری انرژیهاینو گفت: تا کنون در این ستاد در قالب طرحهای کوچک و متوسط حدود 140 طرح محصول محور، پشتیبانی شده است که تعدادی از آنها به مرحله تولید هم رسیدهاند.
وی با اشاره به رونمایی از چند طرح حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری ستاد توسعه فناوری انرژهای نو گفت: در این نمایشگاه پیل سوختی و هیدروژنی 10 کیلو وات که دانش فنی آن به همت متخصصان ایرانی کسب شده بود، توسط رییس جمهور رونمایی شد که نسبت به پیل سوختی 5 کیلو وات که در گذشته به بهرهبرداری رسیده علیرغم عدم افزایش حجم آن، راندمان پیل سوختی دو برابر شده است.
سلطانخواه با بیان این که ساخت پیل سوختی 32 کیلو وات در دستور کار ستاد توسعه فناوریهای انرژیهای نو قرار دارد، خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر کسب دانش فنی ساخت پیل سوختی، اجزای آن نیز به همت متخصصان به مرحله تولید رسیده است. به عنوان مثال، مجموعه الکترود پیلهای سوختی به مرحله تولید رسیده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان این که در گذشته دانش فنی تولید پرههای توربینهای بادی 660 کیلو وات کسب شده بود، گفت: متاسفانه ماده اولیه ساخت این پرهها به دلایل تحریم با محدودیت واردات مواجه بود که هم اکنون علاوه بر کسب دانش فنی ساخت ماده اولیه، توانایی ساخت ماشینهای تولید این مواد اولیه نیز به دست محققان کشور تولید شده است.
وی با بیان این که همچنین گیربکس و ژنراتور توربینهای بادی 660 کیلو وات به دست محققان کشورمان ساخته شده است، خاطرنشان کرد: در راستای خودکفایی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در نمایشگاه دستاوردهای این حوزه، جرثقیل آسانساز توربینهای بادی 660 کیلو وات با حضور رییس جمهور رونمایی شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه شبکه سازی امکانات و تجهیزات حوزه انرژیهای تجدید پذیر در مراکز علمی یکی از ماموریتهای ستاد توسعه فناوری انرژیهای نو محسوب میشود، گفت: در این راستا، طی دو سال گذشته، واحدهای پایلوت نیروگاه 20 کیلووات خورشیدی در 17 دانشگاه کشور راهاندازی شدند که امروز در پنج دانشگاه دیگر این نیروگاهها به بهرهبرداری رسیدند.