مرحله ششم بزرگترین گشت اقیانوسشناسی خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، سهشنبه 10 اردیبهشت ماه همزمان با روز ملی خلیج فارس، در تنگه هرمز انجام میشود.
[more]
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر وحید چگینی، رییس موسسه ملی اقیانوسشناسی در این باره اظهار کرد: در این مرحله نیز که به مدت 12 روز و با حضور 10 نفر از محققان و پژوهشگران موسسه ملی اقیانوسشناسی برگزار میشود، محققان و کارشناسان در چهار رشته دریایی فیزیک، شیمی، زیستشناسی و زمینشناسی دریا، پارامترهای مختلف اقیانوسشناسی را در ایستگاههای تعیین شده، اندازهگیری میکنند.
چگینی افزود: در این مرحله از گشت، عملیات میدانی روی پارامترهای اندازهگیریهای ثابت از جمله ویژگیهای سرعت و جهت جریان، ویژگیهای فیزیکی ستون آب، اندازهگیری پارامترهای دما، شوری، کدری، pH، کلروفیل a، اکسیژن محلول، نمونهبرداری از رسوبات بستر، رسوبات زیر بستر، نمونهبرداری آب در عمقهای مختلف، نمونهبرداریهای زیستی شامل پلانکتونها و کفزیان انجام میشود.
رییس موسسه ملی اقیانوسشناسی، اندازهگیری گردش آب در خلیج فارس و دریای عمان و مدلسازی آن را از مهمترین اهداف این گشت عنوان و ابراز امیدواری کرد که نتایج این گشت تاثیر زیادی در تحلیل اطلاعات اقیانوسشناسی در عرصه تحقیقات و پژوهش در کشور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این گشت نخستین تجربه کشور جمهوری اسلامی ایران در زمینه اقیانوسشناسی محسوب میشود، ضمن اعلام موفقیت در انجام تمامی مراحل گشت، اظهار کرد: انشاءالله مقدمات حضور در اقیانوسها بویژه جنوبگان بزودی پس از ساخت اولین کشتی اقیانوس پیمای جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار خواهد گرفت.