آقای کیث مرداک و خانم الیزابت جوی گرین در سال 1928 میلادی با هم ازدواج کردند. آنها صاحب 3 دختر و 1 پسر (که در سال 1931 بدنیا آمد و اسمش را رابرت گذاشتند) شدند.
[more]
پدر خانواده، روزنامه نگار کهنه کاری بود که تجربه سالها خبرنگاری برای بخش سیاسی روزنامه «عصر ملبورن» استرالیا را داشت. «مرداک» پدر که در تأسیس انجمن روزنامه نگاران استرالیا مشارکت کرده بود،سال 1933 سردبیر روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد (sydny morning herald) و بعدها مدیر گروه روزنامه هرالد اند ویکلی تایمز(Herasd &weeklg times) استرالیا شد.
زندگینامه رابرت مردوک را بطور کلی میتوان به دو بخش تقسیم کرد؛
1. زندگی عادی وی(قبل از قبول ملیت آمریکایی) ؛
این بخش شامل زندگی عادی اوست که بدلیل اینکه پدرش روزنامه نگار بود به این امر علاقه مند بود که شامل:راه اندازی مجله«ایف» در مدرسه میباشد.نیزاو حین تحصیل در آکسفورد هم در روزنامه«دیلی اکسپرس» در شهر لندن در سال1950 کار میکرد.او پس از مرگ پدرش تحصیل را موقتاً نیمه کاره رها کرد و به استرالیا بازگشت.این جمله از اوست:«اگر شما میخواهید دستی در دنیای نشر و ارتباطات داشته باشید،باید فقط آدم خودتان بوده و متکی بهیچ کس دیگری نباشید و اجازه ندهید که عمل بر اساس روابط دوستانه شما را وامدار دیگران کند.»او تنها چند سال بعد روزنامه «سیدنی قبل »را هم خرید.او درسال 1958 با سرمایه گذاری اندکی در روزنامه«ساندی تایمز کرد و سود باور نکردسی حاصل وی شد و او همینطور روزنامه خرید و روزنامه خرید و خرید و سود کرد...
2.پس از قبول ملیت آمریکایی و پدید آمدن ابهام در زندگی ایشان؛
او که از آزادی کامل در استرالیا برخوردار نبود در سال 1985 ملیت آمریکایی پذیرفت و این یعنی آغاز کار وی بعنوان یک ............
او خیلی زود اعلام کرد که زمان آن رسیده که آمریکا رابعنوان یک قدرت فائقه جهانی برسمیت بشناسیم. او بزودی دلباخته آمریکا بویژه شهر نیویورک شد!
پس از این او چندین و چند روزنامه و شبکه تلوزیونی در آمریکا و انگلیس افتتاح می کند و سود بسیاری او را حاصل می شود اما او بیشتر از انگلیس دلباخته آمریکا بود... . او برای خرید نیویورک پست (News York Post) 30میلیون دلار پرداخت و نیویورک مگزین (New York magazin) را نیز به تصاحب خود درآورد. با این حال هیچ گاه از انگلستان غافل نشد و در سال 1981 تایمز (The Times) و ساندی تایمز (sunday Times) را به عنوان روزنامه های مرجع انگلستان خرید و این آغاز دور جدید سلطه او بر رسانه های انگلیس بود . مهمترین اقدام مرداک راه اندازی شبکه تلویزیونی Fox در آمریکا بود . در اوایل دهه 1990 اقدام به توسعه امپراطوری رسانه ای خود در انگلستان و آسیا کرد و چندین شبکه ماهواره ای را خرید یا تأسیس کرد . مرداک مبلغ 225میلیون دلار برای خرید 63% از Star TV و یک میلیارد دلار برای حق پخش فوتبال از شبکه Fox پرداخت کرد و در سال 1993 خدمات اینترنت Del Phi را نیز صاحب شد.
با این حال کمتر کسی از فهرست دقیق رسانه ها و دارایی های او خبر دارد . از سال 2000 تا کنون رابرت تا دلتان بخواهد روزنامه ، رادیو ، تلویزیون ماهواره ای و کابلی خریده و فروخته که البته یکی از مهمترین آنها خرید 9% کانال 10رژیم صهیونستی و همچنین خرید جنجالی یک شرکت در سال 2007 . او در سال 76 سالگی 5میلیارد دلار به مالکان «داوجونز» داد و این یکی را هم به فهرست اموالش اضافه کرد . مدیریت 105ساله خاواده «بن کرافت » بر «داوجونز» با پیشنهاد ولخرجانه مرداک به پیایان رسید و به این ترتیب تنها رقیب گروه رسانه ای رویترز هم در اختیار مرداک قرار گرفت.
در همه این سالها مهمترین راز موفقیت مرداک این بود :رروزنامه و شبکه های ورشکسته را بخر،جریان سازی کن و آنها را بهر طور که شده ،درست و حسابی بفروش! هر طور که شده...
رابرت در حال حاضر صاحب 175 روزنامه،60 شبکه تلوزیونی با 13 زبان مختلف است که بیشتر از هر چیزی برای جوانها برنامه ریزی میکند.
یک نفر با این همه پول و نفوذ چقدر میتواند نفوذ داشته باد؟
1.سال 1986 مرداک انتشار الکترونیکی روزنامه های خود را در انگلیس،آمریکاو استرالیا آغاز کرد.این اقدام در انگلیس باعث شد 6000 نفر در انگلیس از کار اخراج شوند و این موضوع سندیکاها را شوراند.و بطور جدی محبوبیت مارگارت تاچر(نخست وزیر وقت) کاهش یافت.
2.آنطور که نیویورک تایمز گزارش داده در پاییز سال 2003 قانونی در کنگره به تصویب رسید که بر اساس آن مالکیت شرکت ها بر تلویزیون های محلی که در 35% از منازل آمریکایی ها قابل دریافت است ، محدود میشد . ایستگاه فاکس متلق به مرداک تقریباً در 39% خانه ها قابل دریافت بود و این می توانست بذای /ان مشکل ساز شود. اما مردام با استفاده از لابی های قوی ای که داشت رایزنی هایش را آغاز کزد تا در پایان با حمایت کاخ سفید در جلسه ای که در یک نیمه شب برگزار شد ، رهبران کنگره را راضی کرد که درصد به 39 تغییر پیدا کند .
3.مجله نیویورکر م مدتی قبل در ویژه نامه ای درباره مرداک نوشت که چگونه وی در انتخابات شهرداری نیویورک در سال 1977 با حمایت از نامزدی که در نظرسنجی ها شکست خورده اعلام شد، نقش تعیین کننده ای را در انتخابات شهردار نیویورک ایفا کرد. «اد کوچ» ک تا سال 1989 شهردار نیویورک ماند ، گفته بود: حمایت نیویورک «نیویورک پست» نتیجه رقابت انتخاباتی مرا تغییر داد و من بدون مرداک پیروز نمی شدم . نیویورکر یادآوری می کند که چطور نخست وزیر آینده انگلیس از سال 1995 ، 14هزار کیلومتر را برای شرکت در یکی از نشست های نیوز کورپوریشن(News Corporation) طی و نظر مرداک را به خود جلب کرده بود .
4.در استرالیا و در سال 1972 بعد از موافقت ویتلم رهبر حزب کارگر استرالیا مبنی بر اتخاذ یک سیاست حامی اسراییل ، همه رسانه های مرداک برای موفقیت «ویتلم» به کار افتادند. اما مدتی بعد ویتلم پسر حرف گوش کنی نبود و با خلف وعده و فتح باب مذاکره با اعراب از اعطای امتیاز بهره برداری معدن به «هری اوپنهایمر» رییس شرکت عظیم «انگلو-امریکن» و «کارتل طلا» و «الماس دیبرس» خودداری کرد . مرداک هم با همان ابزاری که ویتلم را به قدرت رسانده بود او را از قدرت برکنار کرد و «باب هاوک» یکی از طرفداران سرسخت صهیونیسم را جایگزینش کرد.
مصطفی فلاح ، ادبیات فارسی ، 92